Chromebook

Tietokone on yksi organisaation tärkeimmistä työkaluista. Jotta se täyttää vaatimukset, sen tulee olla nopea, kestävä ja monenlaisiin käyttötilanteisiin mukautuva. Suuriakin laitekokonaisuuksia tulee voida hallita yhtä helposti kuin vain muutamaa tietokonetta. Chrome-laitteet ovat juuri tällaisia.

Chrome-laitteet toimivat ChromeOS-käyttöjärjestelmällä. Ne ovat kustannustehokas valinta organisaation tietokoneeksi, ja taipuvat monenlaiseen käyttöön: käyttäjän henkilökohtaiseksi laitteeksi, jaettavaksi laitteeksi organisaatioon, julkisen tilan vierailijakoneeksi (hotellit ja kirjastot), Digital Signage -ratkaisuksi infonäyttöön ja moneen muuhun.

Yhdessä Google Workspace -sovellusten kanssa Chrome-laitteet voidaan liittää keskitettyyn hallintaan, jolloin niiden ylläpito tapahtuu helposti selainpohjaisesta hallintaliittymästä. Perinteiset ohjelmistot saadaan käyttöön virtualisoinnin avulla.

Kun hankit Chrome-hallintalisenssit Cloudpointilta, saat rinnallesi Suomen kokeneimman Google Cloud -kumppanin ja tarpeesi mukaiset palvelut. Lisenssin hankkimista ei tarvitse liittää yhteen laitehankinnan kanssa, sillä voit tilata kauttamme pelkät lisenssit.

Chrome Enterprise Upgrade -hallintalisenssin hinta yrityksille on 45 €/vuosi/laite (alv. 0 %).

Tutustu myös koulujen ja oppilaitosten Chrome-laitehallintaan

Chrome-laitteiden keskitetyn hallinnan edut

  • Käytettävissä yli 250 erilaista asetusta!
  • Turvallisuus: Chrome-laitteiden turvallisuus perustuu aina ajantasaiseen käyttöjärjestelmään ja sen monikerroksiseen suojaukseen, sisäänrakennettuun virustorjuntaan sekä keskitettyyn hallintaan organisaatioissa. Päivityksistä ei tarvitse huolehtia, Chrome-laitteet päivittyvät automaattisesti. Laitteisiin voidaan ottaa käyttöön myös varkaussuoja.
  • Kustannustehokkuus: Chrome-laitteet ja keskitetty hallinta poistavat monia yleisiä ja aikaavieviä ylläpitotehtäviä, kuten ohjelmistojen asennukset, yleisten asetusten määritykset ja päivitykset. Ajankäytön tehokkuus säästää kustannuksia, jonka lisäksi ei ole tarvetta hankkia virustorjunta- ja varmuuskopiointiohjelmistoja. Chrome-laitteet ja keskitetty hallinta itsessään ovat myös edullisia.
  • Helppo ylläpitää ja kustomoida: Keskitetyn hallinnan avulla käyttäjät, käyttäjäryhmät, oletusasetukset sekä oletussovellukset ja URL-osoitteet voi määritellä helposti Google G Suite -hallintapaneelista ja ne astuvat välittömästi voimaan kaikissa organisaation laitteissa. Jokainen käyttäjä kirjautuu laitteeseen omalla tunnuksellaan tai yleistä verkkoselailua varten vierailijana.
  • Käyttäjähallinta: Luo käyttäjät tai käyttäjäryhmät, sekä määritä heille oletusasetukset ja sovellukset. Chrome-laitteen käyttö on myös mahdollista estää verkkotunnuksen ulkopuolisilta käyttäjiltä tai kohdistaa vain valituille käyttäjille. Eri käyttäjäryhmille on mahdollista tehdä yksilöidyt asetukset.
  • Vaivaton tiedonsiirto: Koska dokumentit, sovellukset ja asetukset eivät tallennu Chrome -laitteeseen, aikaa ei kulu suurien tietomäärien siirtämiseen laitteiston uudistamisen yhteydessä. Kaikki tieto on turvallisesti tallessa Googlen palvelussa, josta se on aina käytettävissä kaikilta laitteilta.

chromebooks-apps-flyout

Chrome-laitteita on markkinoilla tällä hetkellä kolmea erilaista mallia: Chromebookeja, Chromeboxeja ja Chromebitejä:

  • Chromebook: Chromebookit ovat laitesarjan kannettavia tietokoneita. Ne käynnistyvät sekunneissa ja sisäänrakennettu virustorjunta yhdessä automaattisten päivitysten kanssa takaa helpon ylläpidon ja turvallisen käytön, jonka kulmakivenä on keskitetty laitehallinta. Chromebookeja toimittaa 8 eri valmistajaa (Asus, Acer, Samsung, HP, LG, Dell, Lenovo)
  • Chromebox: Chromebox on laitesarjan näyttöön liitettävä pöytäkonemalli.
  • Chromebit: suurehkoa muistitikkua muistuttava pikkuinen järeä tietokone, joka on helppo piilottaa esimerkiksi infonäytön taakse.

Cloudpoint toimii virallisena Chrome-laitteiden jälleenmyyjänä Suomessa. Kysy meiltä lisää eri valmistajien Chrome-laitteiden ominaisuuksista tai tutustu teknisten ominaisuuksien vertailuun. Suomessa tällä hetkellä saatavissa on Asus-, Acer-, Lenovo-, Hp- ja Dell-merkkisiä Chrome-tietokoneita.

Tutustu Chromebook-vertailuun