Chromebook

Tietokone on yksi yrityksen tärkeimmistä työkaluista. Sen tulee olla nopea, kestävä ja monenlaisiin käyttötilanteisiin mukautuva. Suuriakin laitemääriä tulee voida hallita yhtä helposti kuin vain muutamaa tietokonetta. Chrome-laitteet, kuten Chromebook-kannettavat, ovat juuri tällaisia.

Chrome-laitteet toimivat Googlen ChromeOS-käyttöjärjestelmällä. Ne ovat kustannustehokas valinta yrityksen tai organisaation tietokoneeksi, ja taipuvat monenlaiseen käyttöön: käyttäjän henkilökohtaiseksi laitteeksi, jaettavaksi laitteeksi organisaatioon, julkisen tilan vierailijakoneeksi (hotellit ja kirjastot), Digital Signage -ratkaisuksi infonäyttöön ja moneen muuhun.

Helppo käyttöönotto ja ylläpito

Yhdessä Google Workspace -sovellusten kanssa yrityksen kaikki Chrome-laitteet voidaan liittää ns. keskitettyyn hallintaan. Silloin niiden ylläpito tapahtuu helposti kerralla selainpohjaisesta hallintaliittymästä. Perinteiset ohjelmistot saadaan käyttöön virtualisoinnin avulla.

Kun hankit Chrome Enterprise Upgrade -laitehallintalisenssit Cloudpointilta, saat rinnallesi Suomen kokeneimman Google Cloud -kumppanin ja tarpeesi mukaiset palvelut. Voit tilata Cloudpointin kautta pelkät laitehallintalisenssit, jolloin voit hankkia varsinaiset Chrome-laitteet haluamaltasi valmistajalta.

Hankkiessasi suuren määrän Chrome-laitteita saat ne helposti kerralla käyttövalmiiksi Cloudpointin Zero Touch -käyttöönottopalvelun (zero touch enrollment) avulla. Palvelu kuuluu pakettiin, kun hankit laitehallintalisenssit Cloudpointilta.

Chrome Enterprise Upgrade -laitehallintalisenssin hinta yrityksille on 45 €/vuosi/laite (alv. 0 %).

Tutustu myös koulujen ja oppilaitosten Chrome-laitehallintaan

Chrome-laitteiden keskitetyn hallinnan edut

  • Käytettävissä yli 250 erilaista asetusta!
  • Turvallisuus: Chrome-laitteiden turvallisuus perustuu aina ajantasaiseen käyttöjärjestelmään ja sen monikerroksiseen suojaukseen, sisäänrakennettuun virustorjuntaan sekä keskitettyyn hallintaan organisaatioissa. Päivityksistä ei tarvitse huolehtia, Chrome-laitteet päivittyvät automaattisesti. Laitteisiin voidaan ottaa käyttöön myös varkaussuoja.
  • Kustannustehokkuus: Chrome-laitteet ja keskitetty hallinta poistavat monia yleisiä ja aikaavieviä ylläpitotehtäviä, kuten ohjelmistojen asennukset, yleisten asetusten määritykset ja päivitykset. Ajankäytön tehokkuus säästää kustannuksia, jonka lisäksi ei ole tarvetta hankkia virustorjunta- ja varmuuskopiointiohjelmistoja. Chrome-laitteet ja keskitetty hallinta itsessään ovat myös edullisia.
  • Helppo ylläpitää ja kustomoida: Keskitetyn hallinnan avulla käyttäjät, käyttäjäryhmät, oletusasetukset sekä oletussovellukset ja URL-osoitteet voi määritellä helposti Google G Suite -hallintapaneelista ja ne astuvat välittömästi voimaan kaikissa organisaation laitteissa. Jokainen käyttäjä kirjautuu laitteeseen omalla tunnuksellaan tai yleistä verkkoselailua varten vierailijana.
  • Käyttäjähallinta: Luo käyttäjät tai käyttäjäryhmät, sekä määritä heille oletusasetukset ja sovellukset. Chrome-laitteen käyttö on myös mahdollista estää verkkotunnuksen ulkopuolisilta käyttäjiltä tai kohdistaa vain valituille käyttäjille. Eri käyttäjäryhmille on mahdollista tehdä yksilöidyt asetukset.
  • Vaivaton tiedonsiirto: Koska dokumentit, sovellukset ja asetukset eivät tallennu Chrome -laitteeseen, aikaa ei kulu suurien tietomäärien siirtämiseen laitteiston uudistamisen yhteydessä. Kaikki tieto on turvallisesti tallessa Googlen palvelussa, josta se on aina käytettävissä kaikilta laitteilta.

chromebooks-apps-flyout

Chrome-laitteita on markkinoilla tällä hetkellä kolmea erilaista mallia: Chromebookeja, Chromeboxeja ja Chromebitejä:

  • Chromebook: Chromebookit ovat laitesarjan kannettavia tietokoneita. Ne käynnistyvät sekunneissa ja sisäänrakennettu virustorjunta yhdessä automaattisten päivitysten kanssa takaa helpon ylläpidon ja turvallisen käytön, jonka kulmakivenä on keskitetty laitehallinta. Chromebookeja toimittaa 8 eri valmistajaa (Asus, Acer, Samsung, HP, LG, Dell, Lenovo)
  • Chromebox: Chromebox on laitesarjan näyttöön liitettävä pöytäkonemalli.
  • Chromebit: suurehkoa muistitikkua muistuttava pikkuinen järeä tietokone, joka on helppo piilottaa esimerkiksi infonäytön taakse.

Cloudpoint toimii virallisena Chrome-laitteiden jälleenmyyjänä Suomessa. Kysy meiltä lisää eri valmistajien Chrome-laitteiden ominaisuuksista tai tutustu teknisten ominaisuuksien vertailuun. Suomessa tällä hetkellä saatavissa on Asus-, Acer-, Lenovo-, Hp- ja Dell-merkkisiä Chrome-tietokoneita.

Tutustu Chromebook-vertailuun